PRETURI INSTALATIE ELECTRICA LA APARTAMENTE SAU GARSONIERE

Preturile pentru acest tip de lucrari poate sa difere in functie de complexitatea lucrarii (cerintele clientilor ) si volumul de munca.
In zilele noastre, asa cum bine este stiut de toata lumea, pretentiile si nevoile de consum au crescut semnificativ in comparatie cu anii in care au fost executate instalatiile electrice la blocuri ( aici ne referim la blocurile mai vechi de 20 de ani ). Consumatorii electrici ( aer conditionat, masina de spalat automata, cuptor electric etc ) folositi in aproape toate locuintele s au inmultit, iar necesarul de confort este tot mai crescut fata de anii anteriori. Acest lucru se reflecta exclusiv asupra instalatiilor electrice invechite, acestea nu mai corespund cerintelor actuale, gradul de protectie este diferit ( scazut ), iar caracteristicile materialelor electrice folosite in trecut nu pot asigura in conditii de maxima siguranta o buna functionare a consumatorilor electrici.
Avand in vedere faptul ca aceste tipuri de lucrari prin natura realizarii lor implica un deranj asupra celor care nu sunt direct implicati ( vecinii care locuiesc in apropiere ) este obligatoriu sa se respecte urmatoarele cerinte:

• Desfasurarea lucrarii de inlocuire a instalatiei electrice trebuie sa se realizeze intr un timp cat mai scurt ( fara a fi afectata calitatea lucrarii ) si sa se respecte programul de odihna ( liniste ) impus de legea in vigoare.

• Lucrarea executata trebuie sa fie de o calitate superioara intrucat orice fel de problema aparuta ulterior creeaza deranj atat persoanelor care locuiesc in apartament cat si celorlalti locatari.

• Deoarece vorbim despre o lucrare ascunsa ( ingropata ) este foarte importanta calitatea materialelor. Folosirea materialelor electrice de slaba calitate poate duce la interventii ulterioare nu doar de natura electrica si care pot fi destul de costisitoare si pot implica costuri destul de mari.

• Perioada de garantie oferita de furnizor pentru acest tip de lucrari este foarte importanta. Referindu ne la spatii de locuit comune, o lucrare de calitate pentru care care beneficiarul primeste garantie pe o perioada indelungata de timp ofera siguranta si confort tuturor locatarilor din imobil.
Va oferim spre exemplu o gama de preturi pentru locuinte (apartamente, garsoniere) in blocuri:

• Instalatie electrica garsoniera – 2700 ron. Durata de executie 4 – 5 zile lucratoare.

• Instalatie electrica apartament doua camere – 3800 ron. Durata de executie 5 – 6 zile lucratoare.

• Instalatie electrica apartament trei camere – 4200 ron. Durata de executie 6 – 7 zile lucratoare.

• Instalatie electrica apartament patru camere – 5000 ron. Durata de executie 7 – 8 zile lucratoare.

Preturile pentru realizarea lucrarilor prezentate anterior pot sa difere in functie de volumul de munca si cerintele beneficiarului. Operatiunile incluse in aceste preturi sunt urmatoarele:

• Dezafectarea instalatiei vechi care se face prin debransarea ei de la tabloul electric al locuintei. Mentionam ca nici o parte din cablajul electric folosit la vechea instalatie nu se mai foloseste, el se extrage din zidarie daca este posibil. Avand in vedere faptul ca pentru noua instalatie electrica se folosesc altfel de materiale fata de cele folosite anterior si numarul noilor circuite electrice este mai mare sunt necesare trasee de cablu noi, nu exista posibilitatea ( cel putin in cazul locuintelor din beton ) de a introduce cabluri noi prin spatiile (tuburile) de la instalatia veche.

• Pozitionarea prizelor, intrerupatoarelor, corpurilor de iluminat ce vor deservi noua instalatie electrica si stabilirea noilor trasee electrice care vor fi executate, se vor stabili in urma unei consultari cu beneficiarul, iar in ceea ce priveste numarul si pozitionarea locurilor de consum deasemenea se va tine cont de dorintele benficiarului urmarind sa se respecte normativele tehnice in vigoare.

• O alta etapa reprezinta executarea de canaluri ( santuri, sparturi ) in structura tare ( beton, tencuiala, caramida, BCA) pentru a face loc noilor trasee de cabluri care urmeaza sa fie instalate. Aceasta etapa este cea mai dificila si necesita un volum de munca destul de mare. Se realizeaza prin taierea betonului cu discuri abrazive pe toata lungimea noului traseu electric si inlaturarea masei taiate cu percutoare.

• Dupa finalizarea noilor canale (santuri) urmeaza executarea traseelor de cabluri prin pozarea lor pe canalele pregatite anterior in acest sens. Cablurile sunt prinse ferm pe pereti cu ajutorul diblurilor, banda montaj, ipsos. In acelasi timp se realizeza si cablarea curentilor slabi ( cablu de antena , internet, boxe, alarma). Urmeaza apoi…

• Montajul dozelor de aparat si a dozelor de legatura.
• Realizarea conexiunilor electrice in doze, proba instalatiei.
• Montarea noului tablou electric care corespunde standardelor moderne, conform normelor de siguranta in vigoare, tablou in care se vor regasi circuite dedicate noilor consumatori aflati in locuinta.
Nu este inclusa in pret etapa finala cu montajul prizelor, intrerupatoarelor si a corpurilor de iluminat. Pretul pentru montaje se stabileste in functie de complexitatea lucrarii, numarul si tipul aparatelor ce trebuie montate.

Cablajul electric se executa cu materiale de cea mai buna calitate. La traseele electrice ingropate in pardoseala sau pereti destul de supuse la solicitari mecanice sau la temperatura este recomandata folosirea cablului de tip CYYF (cablu din cupru, rigid) care este rezistent la umiditate, diferente de temperatura, are intarziere la propagarea focului, reduce riscul de aparitie a unor probleme cauzate de eventuale inundatii, socuri etc.
Toate prizele din locuinta vor fi legate la impamantare.
Durata de exploatare a lucrarii in conditii normale este de pana la 50 ani. Garantia pentru lucrare este pe viata.
In ceea ce priveste aparatajul folosit ( gama de prize si intrerupatoare) recomandam gama de aparataj modular foarte populara in prezent. Aceste aparate au avantajul ca nu se pot „smulge” din perete ca cele traditionale, montaj compact care permite mai multe aparate intr un loc ingust, o gama variata de culori si modele. Echipa noastra va poate prezenta modele si preturi atractive de la producatori de prestigiu in domeniu – Gewiss, Legrand, Vimar, Biticino.
Va stam la dispozitie in orice moment pentru orice informatie de care aveti nevoie.
Pentru o oferta de pret cat mai cinstita nu ezitati sa ne contactati.

Foarte multe poze cu lucrarile noastre puteti vedea pe pagina mea de Facebook ( dati un search cu numele meu „Laurentiu Vasilief ” sau „electric instal”). Foarte multi prieteni din lista sunt clienti de ai nostri, puteti obtine detalii despre seriozitatea de care dam dovada in activitatea pe care o desfasuram de atatia ani.

Contact Icon
Instalatii electrice Bucuresti, Electrician Vasilief Laurentiu, sisteme de supraveghere Bucuresti, alarme antiefractie si detectie incediu Bucuresti | Instalatii electrice Bucuresti, retele structurate pentru date si telefonie, sisteme de supraveghere Bucuresti, alarme antiefractie si detectie incediu Bucuresti - Înapoi Sus