PRETURI INLOCUIT TABLOURI ELECTRICE

Pentru lucrari de inlocuire a tabloului electric din apartament (garsoniera) fara alte interventii asupra instalatiei electrice pretul manoperei este 400 ron indiferent de numarul de circuite existente la vechiul tablou. Are loc demontarea tuturor componentelor vechi, verificarea cablajului existent si pregatirea noului tablou electric pentru montaj.
Marimea noului tablou de sigurante difera in functie de numarul de circuite. Mai exact daca aveti in locuinta la vechiul panou electric un numar de patru sigurante (busoane ceramice), atunci este vorba de doua circuite.

In cazul in care aveti sase sigurante ceramice, sunt trei circuite, la opt sigurante sunt patru circuite, s.a.m.d. Aceste circuite deservesc instalatia de prize separat fata de cea pentru iluminat si sunt calibrate diferit in functie de amperajul necesar consumatorilor si dimensiunea cablurilor electrice, astfel incat sa existe o protectie adecvata a consumatorilor din locuinta si a intregii instalatii electrice din apartament (garsoniera).

Tabloul electric nou montat va contine sigurante automate care se monteaza pe sina, cate o siguranta bipolara (protejeaza faza si nulul) pentru fiecare circuit si inlocuieste doua sigurante fuzibile ceramice din tabloul vechi; o siguranta generala cu protectie diferentiala (de mare importanta in ceea ce priveste protectia la electrocutare a persoanelor si a aparaturii electrocasnice); optional sonerie electrica pe sina integrata in noul tablou.
Daca in apartament (garsoniera), langa panoul de sigurante este si contorul, acesta trebuie demontat de pe cadrul metalic care sustine vechiul tablou, si montat alaturi de noul tablou electric pe o rama de contor dedicata. Obligatoriu contorul trebuie montat pe aceasta rama.

Se inlocuieste si cablajul electric intre contor si noul tablou de sigurante. Pretul pentru rama de contor este 40 ron.

Ulterior contorul trebuie resigilat la legaturi operatiune care se executa, de regula in aceiasi zi.

Sigurantele cu care lucam sunt marca Legrand. Durata interventiei pentru schimbarea tabloului electric – aprox: 1- 2 ore in functie de situatie.
Preturile materialelor care se vor folosi sunt urmatoarele

1.Tabloul electric nou in care se monteaza noile sigurante – 90 ron
2.Siguranta automata cu protectie diferentiala 25A – pret 150 ron
3. Sigurante automate bipolare faza plus nul 16A pentru circuitele de priza si 10A pentru circuitele de iluminat ) – pret 45 ron /buc .

4. Sonerie tablou ( se monteaza in tablou langa sigurante) – 60 ron / buc

In tabloul electric nou montat exista posibilitatea ca pe viitor sa poata fi adaugate cu costuri minime noi sigurante. Va fi prevazuta o rezerva de spatiu care sa permita atasarea de circuite suplimentare pentru extinderea instalatiei electrice din apartament.
Optional daca se doreste si sonerie pe sina integrata in tabloul electric se mai adauga 60 ron/buc.

Va prezentam mai jos un calcul de pret pentru fiecare tip de tablou de apartament sau garsoniera la bloc:

La tablourile in care exista 4 sigurante fuzibile ceramice vechi ( busoane ). Acest tip este specific garsonierelor sau apartamentelor cu doua camere si contine doua circuite unul pentru prize si unul pentru iluminat. Calculul sumei de plata se face in urmatorul fel … 90 ron pretul tabloului + 150 ron siguranta diferentiala +90 ron (2 x 45 )pretul a doua sigurante bipolare + 400 ron manopera = total 730 ron. Nu este soneria in pret.

La tablourile vechi in care exista sase sigurante ceramice, specifice in general apartamentelor cu trei camere fiind vorba de trei circuite (unul pentru iluminat si doua circuite pentru prize).Calculul sumei de plata se face in urmatorul fel… 90 ron pretul tabloului + 150 ron siguranta diferentiala +135 ron( 3 x 45 ) pretul a trei sigurante bipolare + 400 ron manopera = total 775 ron.Nu este inclusa soneria in pret.

La tablourile vechi in care exista opt sigurante ceramice (busoane), situatie intalnita in general la apartamentele mai mari de trei camere, avem de regula doua circuite de prize si doua circuite pentru iluminat la vechiul tablou. Calculul sumei de plata se face in urmatorul fel… 90 ron pretul tabloului + 150 ron siguranta diferentiala + 180 ron( 4 x 45 )pretul a patru sigurante bipolare + 400 ron manopera = total 820 ron.Nu este inclusa soneria in pret.

Avantajele inlocuirii vechiului tablou electric sunt:

Sporirea gradului de siguranta al intregii instalatii electrice din aval de tabloul electric, inlaturarea pericolului de electrocutare, avantaje de ordin estetic
Verificarea cablajului dintr o zona „critica” ascunsa, deosebit de importanta, d.p.d.v. al sigurantei in ceea ce priveste instalatia electrica.
Inlocuirea materialelor (sigurante, tablou, sonerie, cablaj) imbatranite sau neconforme cu produse moderne, conforme cu noile cerinte de consum, cu un grad de siguranta ridicat.
Inlaturarea problemelor legate de contactele imperfecte de la vechiul tablou – situatie extrem de periculoasa care poate declansa cu usurinta un incendiu

Oferim garantie (prin contract) pentru inlocuirea tabloului electric valabila trei ani pentru materialele folosite si pentru manopera. Venim cu tot ce este nevoie, dvs nu trebuie sa cumparati nimic…este necesara doar o programare la unul din numerele de telefon de contact (0727887546 – Vasilief Laurentiu)

Atentie la variantele propuse de altii privind executia cu materiale „mai ieftine” care nu sunt certificate, persoane care va fac un pret „total” fara sa va explice ce materiale folosesc si pretul lor in comert, ce durata de viata au, ce garantie va ofera pentru ele….de asemenea ce recomandari are persoana respectiva, este sau nu usor de identificat, ofera un certificat de garantie pentru manopera, seriozitatea de care da dovada…toate acestea sunt foarte importante…nu doar pretul lucrarii.

Nu recomandam sub nici o forma folosirea materialelor neconforme, de provenienta indoielnica, fara certificate de conformitate. Sunt mai ieftine decat produsele originale, arata identic, unele sunt chiar clone ale produselor de brand, dar nu respecta normele de siguranta, nu asigura protectia adecvata circuitelor electrice si pot declansa incendii sau accidente cu urmari grave.

Contact Icon
Instalatii electrice Bucuresti, Electrician Vasilief Laurentiu, sisteme de supraveghere Bucuresti, alarme antiefractie si detectie incediu Bucuresti | Instalatii electrice Bucuresti, retele structurate pentru date si telefonie, sisteme de supraveghere Bucuresti, alarme antiefractie si detectie incediu Bucuresti - Înapoi Sus