INSTALATII ELECTRICE CASE – VILE

In general, acest tip de lucrari la instalatii electrice difera destul de mult de la caz la caz si este necesara o vizionare a constructiei respective, eventual a planurilor electrice (proiect electric) daca exista, insa se poate discuta si posibilitatea unei lucrari „la cheie” pentru instalatia electrica.

In nenumarate cazuri este mai avantajos pentru beneficiar sa i se prezinte o oferta care sa acopere toate etapele de lucru pentru instalatia electrica si de curenti slabi conform cerintelor beneficiarului cat si a propunerilor venite din partea furnizorului.

Intre lucrarile de instalatii electrice executate la cladirile de locuinte si cele industriale, cladiri de birouri, este o diferenta destul de mare atat in ceea ce priveste costurile cat si perioada de garantie.

La cladirile de locuinte (case, vile) nu ne ferim sa precizam ca instalatia electrica trebuie sa aiba „garantie pe viata” lucru foarte posibil daca folosim materiale de calitate, lucram cu oameni care isi cunosc meseria, sunt autorizati pentru asemenea lucrari, respectam normativele in vigoare. Contractele incheiate de noi pentru astfel de lucrari pot beneficia de garantie de pana la 50 ani, daca se respecta conditiile din contract, iar instalatia electrica in cauza este exploatata corect.

In general cand vorbim de o locuinta pentru cel putin o familie sunt necesare 2-3 prize pentru zona dormitoarelor, loc de lampa pe tavan, eventual aplice in unele locuri pe perete, cablarea consumatorilor specifici bucatariei ( o zona destul de importanta de consum), iluminatul exterior pe zidurile casei, circuite aer conditionat, circuite pentru curenti slabi (alarma, TV, boxe, etc).

In ceea ce priveste durata de executie a unei lucrari de instalatie electrica pentru locuinta descrisa mai sus de regula este vorba de trei etape principale de executie:

Intr o prima etapase executa santurile (slituri) in zidurile costructiei (caramida, BCA) necesare prinderii cablajul electric si de curenti slabi ( pozarea cablajului se face ferm cu dibluri si banda montaj) Se executa priza de pamantare, montajul tablourilor electrice, legaturi in doze, punerea in functiune si proba instalatiei electrice. Daca spatiul de lucru este accesibil putem finaliza lucrarea de instalatii in aproximativ 7-10 zile lucratoare. Instalatia electrica devine perfect functionala, se poate asigura un iluminat de santier cat si locuri de priza pentru desfasurarea activitatii celorlalte echipe care lucreaza pe santier. In aceasta etapa este cuprins cel mai mare volum de munca si este cea mai importanta de aceea necesita o atentie deosebita atat din partea executantului cat si a beneficiarului. Lucrarea devine apoi ingropata, ascunsa si orice interventie ulterioara poate fi costisitoare.

Preturile  pentru manopera sunt urmatoarele.

1. Loc priza (in care se pot monta una, doua sau mai multe prize in doza de aparat respectiva) – 100 lei / buc

2. Loc priza tv, internet, telefon, interfon, camera video, boxe, etc (doar traseul de cablu) – 100 ron / buc

3. Loc lampa ( include intrerupatorul si firul unde se leaga corpul de iluminat pe perete sau tavan) – 110 lei / buc

4. Loc lampa suplimentara ( situatia in care se cableaza un al doilea sau mai multe locuri unde se monteaza corpul de iluminat comandat din acelasi intrerupator ) – 55 lei / buc

5. Loc lampa cap scara / cruce – 110 lei / buc ( se taxeaza cu 55 lei / buc incepand cu al doilea loc de corp de iluminat care foloseste acelasi intrerupator ) 

In preturile de mai sus este inclus legaturile in doze, proba instalatiei. Instalatia electrica e in proportie de 90% realizata.

In cazul in care peretii sunt tencuiti si este necesar sa se execute slituri in tencuiala pentru traseele de cabluri preturile pot creste.

Pretul pentru realizarea prizei de pamantare ( manopera) este de 700 lei.

Manopera pentru realizarea tablourilor electrice la interior ce deservesc cablajul instalatiei executate de noi ( posibil sa fie necesar un singur tablou sau mai multe) este de 1800 lei indiferent ca este vorba de unul singur sau mai multe tablouri.

Etapa a douade lucru consta in montajul dozelor de aparat . Aceasta are loc dupa tencuirea peretilor, eventual turnarea sapei, pentru a dispune de toate cotele finale ale peretilor pe care monteaza dozele. Se poate realiza in 1-2 zile lucratoare.

Etapa a treiasi ultima consta in montajul corpurilor de iluminat a prizelor si a intrerupatoarelor. Se executa dupa finalizarea finisajelor la inerior .

Manopera poate sa difere in functie de complexitatea montajelor la corpurile de iluminat si se v a stabili in momentul respectiv.

Platile pentru manopera se fac pe etape de lucru, mai exact beneficiarul nu plateste nimic pana nu vede, verifica ce s a facut, conform intelegerii anterioare.

Costul materialelor necesaredifera foarte mult in functie de ce se doreste executat la locuinta in cauza cat si functie de calitatea lor ( producator). Instalatia electrica este foarte importanta intr o constructie, cu un grad de risc ridicat, iar calitatea materialelor este covarsitoare in ceea ce priveste siguranta in exploatare si durata in timp. De asemenea la sfarsit, lucrarea devine „ascunsa”(ingropata) si orice modificare, interventie sau reparatie se face cu deranj destul de mare si costuri pe masura.

Noi prezentam beneficiarului o lista cu materialele necesare ( caracteristici, avize tehnice, firma producatoare ) si preturi unitare pentru acestea, cat se poate de transparent iar beneficiarul poate verifica calitatea si pretul lor in comert. Dupa ce se stabileste un acord privind materialele ne ocupam de procurarea lor, transport, punere in lucru, iar beneficiarul plateste strict ce se consuma pentru lucrare. Este vizibil, se poate masura, inspecta, pana in momentul in care se acopera cablajul cu sapa, tencuiala, etc. Ne asumam intreaga raspundere pentru materialele aduse de noi oferind garantie pentru ele pe toata durata de viata a instalatiei electrice.

Orice interventie ulterioara privind un viciu de fabricatie la produsele noastre va fi suportata de executant. Nu ne putem asuma raspunderea pentru pagube produse de alte persoane care lucreaza in zona, sau de proasta intretinere a lucrarii de catre beneficiar.

Trebuie avut in vedere faptul cu nu vom lucra cu materiale neconforme, de proveniente indoielnica, iar in caz ca beneficiarul detine sau poate procura o parte din baza materiala necesara lucrarii si corespund din p.d.v. tehnic acesta isi v a asuma intreaga raspundere pentru ele pe timpul executarii lucrarii cat si ulterior in timp. In acest caz executantul isi asuma raspunderea ( garantia) doar pentru punerea lor in lucru (pentru manopera)

Inca de cand ne am inceput activitatea am pus accentul pe seriozitatea cu care ne tratam clientii, transparenta in relatia cu oamenii cu care colaboram, lucru care ne a adus succesul pe piata de profil. Va stam la dispozitie in orice moment daca doriti sa ne contactati, cu un portofoliu de lucrari impresionant, puteti cunoaste clientii nostri, eventual sa aflati de la ei informatii privind modul nostru de lucru, seriozitatea noastra, felul cum raspundem la solicitari si altele. Foarte multe poze cu lucrarile noaste gasiti pe contul de facebook , multi din prietenii din lista sunt clientii nostri sau colaboratori. Mai puteti de un „search” pe reteaua facebook cu numele meu Laurentiu Vasilief si gasiti de asemenea informatii si poze cu activitatile noastre.

Speram sa va convingem in masura posibilitatilor ca instalatiile electrice executate de noi sunt cu garantie pe viata.

Contact Icon
Instalatii electrice Bucuresti, Electrician Vasilief Laurentiu, sisteme de supraveghere Bucuresti, alarme antiefractie si detectie incediu Bucuresti | Instalatii electrice Bucuresti, retele structurate pentru date si telefonie, sisteme de supraveghere Bucuresti, alarme antiefractie si detectie incediu Bucuresti - Înapoi Sus